Praktische informatie Bali

Ga je binnenkort op Bali vakantie of wil je je reis gaan boeken? Dan begint het natuurlijk met je paspoort, deze moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn op de dag dat je Bali weer verlaat. Er zijn een aantal dingen gemakkelijk om van te voren te weten over Bali. Wat moet je bijvoorbeeld regelen voordat je op reis gaat? Wat is er gemakkelijk om te weten tijdens je vakantie. We hebben alle praktrische informatie voor je opgesomd! Lees hier meer over het klimaat bali.

Reisgids

Wil je wat meer gedetailleerde informatie over Bali dan is het gemakkelijk om een reisgids aan te schaffen. Een kaart van Bali, leuke routes, nog meer Bali bezienswaardigheden en dat allemaal samengevat in één boekje. De Bali reisgidsen van Lonely Planet, ANWB en Capitool zijn altijd populaire reisgidsen die je goed kunt gebruiken wanneer je op reis gaat. Zeker als je 's avonds op de bank, in het vliegtuig of in je hotel wat informatie wil opzoeken zijn ze altijd handig. Een aanrader dus!

Koop Bali reisgids

Wat moet je op je Bali Vakantie mee nemen?

Eigenlijk is alles op Bali goed verkrijgbaar, er drogisterijen en er zijn goed opgeleide doktoren. Maar een aantal zaken zijn gewoon erg gemakkelijk om bij je te hebben om erger te voorkomen. Paracetamol is altijd fijn om bij te hebben, het is een medicijn dat tegen enorm veel verschillende zaken helpt! Neem desinfecterende handgel mee, de Hygiëne is er gewoon "anders" dan in Nederland. Na het betalen met geld (waar de meeste bacteriën op zitten) en zeker voor het eten is het verstandig je handen te desinfecteren. Drink voor de zekerheid geen water uit de kraan en geen ijsklonten in je drinken. Raak je ondanks alle voorzorgmaatregelen toch aan de diarree, zorg ervoor dat je diarreeremmers mee neemt. Twijfel je of je koorts hebt, neem dan een Thermometer mee. En vergeet ook zeker niet de zonnebrand.

Visum Bali Indonesië

Om als toerist te kunnen reizen naar Indonesië, heb je sinds 10 juni 2015 geen toeristenvisum meer nodig. Nederlandse toeristen krijgen bij aankomst in Indonesië een inreisstempel in hun paspoort. Blijf je niet langer dan 30 dagen dan hoef je van te voren geen Visum aan te vragen, dit doe je dus heel eenvoudig wanneer je aankomt. Dit visum kost ongeveer €30,- euro.

Vaccinaties en inentingen

De vaccinaties worden aangeraden, ze zijn dus niet verplicht. Maar om geen zo min mogelijk risico te nemen is het beter voor je gezondheid om jezelf wel te laten vaccineren. Ongeacht de verblijfsduur op Bali wordt het volgende aangeraden: vaccinatie tegen DTP (Difterie, Tetanus en Polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht). Bij een verblijf van langer dan twee weken wordt voor Bali inenting tegen buiktyfus aangeraden.

Op Bali komt geen malaria voor, dus daar hoef je geen rekening mee te houden.

Let op: neem altijd contact op met de GGD voor de meest actuele informatie.

Reisverzekering & zorgverzekering

Ga je op vakantie buiten Nederland dan is het altijd verstandig een reisverzekering af te sluiten. Met een reisverzekering ben je verzekerd tegen materiële schade en letselschade die je tijdens je reis kunt oplopen. Bij letselschade neemt je zorgverzekering dit ook vaak voor hun rekening, neem wel altijd even contact op met je zorgverzekering om te controleren van welke faciliteiten je gebruik mag maken. Neem daarom altijd je zorgpas mee! Maar als je ziek wordt en niet mag reizen en daardoor langer in het buitenland moet verblijven. Dan vangt de reisverzekering dit op.

Daarnaast zorgt reisverzekering zorgt ervoor dat je jezelf verzekerd tegen bijvoorbeeld diefstal. Maar je kunt je verzekering ook uitbreiden met verschillende modules voor bijvoorbeeld autopech en extreme sporten (zoals waterskiën, paragliden, motorcrossen, etc.). Sluit daarom voor je op vakantie gaat een passende reisverzekering af.

Valuta - Indonesische Rupiah

In heel indonesie betaal je met Indonesische Rupiah. Eén euro is op dit moment 14.117 IDR (Indonesische Rupiah) waard. Over het algemeen is eigenlijk alles op Bali heel goed te betalen.

Wanneer je het vliegtuig uit komt, is het verstandig minimaal zo'n 1.500.000,- IDR te pinnen, dit is iets meer dan 100 euro. Zo zorg je ervoor dat je in ieder geval de taxi kunt betalen en een heerlijke uit eten kunt.

In de centrums zijn betaalautomaten goed te vinden, maar er zijn ook stukken dat je vrijwel geen pinautomaat tegen komt. Daarom is het slim altijd wat cash achter de hand te hebben.

Taxi's

In heel Indonesië rijden er Blue Bird Taxis rond, dit is het meest bekende en betrouwbare taxi maatschappij. De taxi's zijn eigenlijk altijd blauwe toyota's. Ze zijn goed verzorgd, houden zich goed aan de regels en wanneer je iets niet bevalt kun je zijn naam noteren en de firma contacteren. Op Bali rijden ze ook rond, op de zijkant van de taxi staat "Bali Taxi".

Wanneer je aankomt op het vliegveld kun je instappen bij de eerste de beste taxi die je ziet staan. Echter is het vaak een heel stuk goedkoper om te onderhandelen over de prijs (vaak scheelt dit minimaal de helft).

Let op: vraag de taxi chauffeur altijd op de meter te rijden! Vaak zijn taxiritjes heel goedkoop, maar taxi chauffeur proberen hier een prijs over af te spreken zodat ze er zelf nog wat extra aan verdienen.

Scooter of auto huren

Wanneer je een auto of scooter gaat huren zijn er een aantal zaken enorm belangrijk. Zorg ervoor dat je een internationaal rijbewijs hebt (deze kun je aanschaffen bij de ANWB voor €25,-). Met dit rijbewijs ben je verzekerd en wanneer je wordt aangehouden door de Politie, mag je vaak meteen doorrijden. Heb je deze niet dan kan dat zeker bij een ongeval vervelende gevolgen hebben. Controleer altijd even je reisverzekering en of de scooter / auto voorzien is van verzekeringsplaten (controleer ook even de datum op de platen, is de datum verlopen dan is het voertuig niet meer verzekerd).

Huur je een auto dan moet je echt opzoek naar de benzinepompen, want deze zijn er niet echt veel op Bali. Besluit je een scooter te huren dan zie je overal langs de weg flessen met gele vloeistof staan, dat is de Benzine. Mensen proberen hier een klein beetje extra mee bij te verdienen (de flessen kosten vaak €1,- a €1,50 euro.

Let op: Het verkeer op Bali rijdt links!!!

Sim kaart kopen

Internetten, de taxi bellen of zelf een excursie regelen? Dat kan vaak heel gemakkelijk via het hotel of resort waar je verblijft. Echter is het aanbod vaak vrij beperkt vanuit het hotel. Via tripadvisor kun je enorm toffe excursies vinden en het aanbod is een stok groter. De snelste manier om deze te regelen is om zelf even te bellen (de mensen spreken vaak goed Engels).

Een simkaartje heb je vaak al vanaf €5,- euro met voldoende beltegoed om het twee tot drie weken mee te redden.