Plaatsen Bali

Wanneer je je Bali vakantie geboekt hebt en aankomt, dan land je op Denpasar de hoofstad van Bali en dus ook de locatie van de internationale vluchthaven. De populairste en toeristische bestemmingen voor Bali zijn Ubud een kunstenaarsdorp met het monkey forrest, Kuta met strand en veel gelegenheden om 's avonds op stap te gaan en Lovina met prachtige stranden, deze plaats staat bekend om het zwemen met dolfijnen. Lees hier meer over alle plaatsen op Bali!

Koop Bali reisgids

Denpasar

Denpasar is de hoofdstad van Bali, Denpasar werd vroeger ook wel Badung genoemd. Wanneer je aankomt met het vliegtuig land je op het internationale vliegveld van van Bali, "Denpasar international airport".

Veel toeristen vermijden deze hoofdstad omdat ze direct doorreizen naar hun eind bestemming. Maar ben je van plan om heel Bali te verkennen, dan is Denpasar een uitstekende uitvalbasis die stiekem ook nog een aantal leuke kanten te bieden heeft. Het prachtige Puputaplein, het Bali museum, het heiligdom Pura Jagatnatha, de St. Jozefskerk (een bijzondere combinatie tussen christelijke motieven en Balinese stijl), de markten Pasar Badung en Pasar Kumbasari, de tempelcomplexen Pura Maospahit en Puri Pemecutan, het Werdhi Budaya Art Centre en de Nationale Dansacademie.

Kuta, Legian en Seminyak

Ooit was het een vredig vissersdorp. Maar deze zuidelijke punt is al van oudsher de plaats waar veroveraars aan land kwamen, vanuit hier legden de Nederlands in het begin van de 20e eeuw hun gezag aan. De prachtige witte stranden van deze 5 km lange strook (Kuta en Legian) zijn prachtig, maar vormen sinds de jaren 60 is het een belangrijke uitvalbasis voor toeristen. Het is heel anders dan de rest van Bali en het heeft veel cafés, restaurants en hotels en het verschilt in die zin niet enorm veel van de Populaire Spaanse kust steden.Het is toeristisch, maar daardoor niet minder aantrekkelijk. Vanuit Kuta zijn er allerlei tours te boeken naar verschillende bezienswaardigheden, zoals het beroemde Pura Tanah Lot. Een prachtige tempel op een adembenemende locatie.

Daaraan grenzend ligt het iets zakelijkere Seminyak, waar je vaak tegen een aantrekkelijker tarief kunt overnachten dan Kuta. Maar toch het prachtige Kuta beach en Legian Beach kunt bezoeken. In Seminyak vind je het rijkere publiek van Bali en luxe clubs die je in Sydney of New York zou verwachten.

Als je opzoek bent naar strand waar nauwelijks toeristen rond lopen zijn moet je zijn op Canggu en Seseh. Deze twee plaatsen zijn ook voor de Balinezen magische plaatsen waar offer- en reinigingsceremonies gehouden worden. Het is iets minder mooi dan Kuta, maar bent hier ook maar een paar kilometer vandaan. Ook de Tanah Lot tempel is helemaal niet zo ver van je vandaan, maar je kunt hier toch genieten van alle rust!

Jimbaran licht ongeveer 2km ten zuiden van het vliegveld. Het vormt een oase van rust met slechts een aantal goede en zeer dure hotels. Achter deze plaats volstrekt zich het normale dagelijkse leven waar bijvoorbeeld in alle vroegte de vismarkt gehouden wordt. Later op de dag wordt het enorm druk op Jimbaran Beach, wanneer er verschillende open lucht restaurants openen en hun eten grillen op eenvoudige kokosschillengrils.

Port of Benoa

Dit is de belangrijkste haven van Bali. Vanuit hier vertrekken onder andere Boten naar Lombok of cruises naar de eilanden Lembongang en Panida en naar andere eilanden van Oost Bali. Verschillende agentschappen hebben verschillende boottochten in de in hun assortiment, vaak vertrekken deze vanuit hier.

Sangeh

Dit kleine dorpje heeft één populair uitstapje, het apenbos. Hier leven honderden agresieve en diefachtige apen. Volgens oude Balinese verhalen van Ramayana zijn deze apen nakomelingen van het apenleger van Human. In het bos grenzend aan dit park ligt het met mos begroeide tempelcomplex Pura Bakit Sari, dat in de 17e eeuw gebouwd werd om te mediteren. Het complex bevat een prachtig binnenplein met verschillende pleinen.

Pura Tanah Lot

Een van de meest bekende tempels is de Pura Tanah Lot tempels, die zich op een grote rots / klein eilandje bevind op het strand. De tempel staat bekend om de prachtige beelden die ontstaan tijdens een zonsondergang, verblijf je op Kuta dan mag je deze tempel niet missen. Zorg er wel voor dat je voor 17 uur bij de tempel bent, want de zon kan snel ondergaan in Azië. De tempel is in de 16e eeuw gesticht door de hundoistische geilige Sanghyang Nirarrtha. Het verhaal gaat de hij in een koksosdop van Java naar Bali voer om het eiland te bevrijden van de oprukkende islam. In de door het water uitgeslepen holten in de rots rond Pura Tanah Lot nestelen zwart-wit gestreepte zeeslangen, die de tempel zouden bewaken.

Nationaal Park Bali Barat

In het 780 vierkante kilometer grote National Park Bali Borat, liggen nauwelijks wegen. Zo'n 50 jaar geleden kwamen er in dit regenwoud nog tijgers voor, helaas zijn deze door ontbossing en het grote aantal toeristen uitgestorven. Het park is nu vooral populait voor vogelspotters, er komen namelijk meer dan 300 soorten vogels voor waarvan er een groot aantal met uitsterven bedreigd word. Daarnaast is het mogelijk een trektocht te houden door het westerlijke gedeelte van dit park. Deze tocht onder begeleiding van een gids wandel je een route van gemarkeerde wegen die leiden naar het hoofdkantoor van het park in Cekik. Een prachtige tocht waar je echt kennis maakt met de Natuur van Bali.

Sukawati

Het kleine plaatsje Sukawati staat bekend om de handgemaakte wajangpoppen, ceremoniele parasols en andere handgemaakte voorwerpen. In het dorp treden de beste poppenspelers van Bali op. Daarnaast heeft het dorp een groente- en fruitmarkt die dagelijks vanaf 's ochtends vroeg in het centrum gehouden. Daartegenover ligt de kunstmarkt, waar allerleid handgemaakte artikelen verkocht worden.

Ook Bali Zoo ligt op deze plaats in een zeer dicht bebost terrein. Waar je de Sumatraanse tijger, de Aziatische olifant, het sambahert en de Gaur kunt zien. een van de mooiste onderdelen van de dierentuin is het mini regenwoud waar je orang-oetans tussen de bomen kunt zien slingeren.

Ubud

Ubud is een van de meest veelzijdige plaatsen die je kunt vinden op Bali. De stad biedt veel verschillende activiteiten, maar staat vooral bekend om de prachtige groene rijstvelden (sawa's) en de kunst die met de hand wordt gemaakt in de stad. De lange hoofdstraat vind je talloze leuke winkeltjes en restaurantjes waar je heerlijk kunt eten. Aan het ene eind van de hoofdstraat licht het Monkey forest. Waar je door een prachtig bus loopt tussen de apen. Aan de andere kant van de hoofdstraat liggen het paleis en een aantal prachtige tempelcomplexen.

Dagelijks worden er 's avonds traditionele dansvoorstellingen gehouden, waar je voor nog geen €15,- euro kunt genieten van één van de prachtige dans voorstellingen. Zorg dat je er op tijd bij bent, want de kaartjes worden vaak snel verkocht. Een wandeltocht, een mountainbiketocht langs de vulkaan en het bezoek aan de koffie en thee plantages staan hoog aangeschreven.

Gunung Batur

Wil je graag een vulkaan bewandelen? Dan kan dat op Bali! De Gunung Batur, is een vulkaan die je zonder al te veel problemen kunt beklimmen. Start van de wandeling is meestal in Kedisan of Toya Bungah, vanuit hier kun je ervoor kiezen om de wandeling zelf te ondernemen of een gids in te huren. Het huren van een gids is meestal wel aan te raden, de informatie is enorm interessant en het komt de veiligheid ten goede. Neem voldoende drinkwater, een zaklamp, kleren tegen vocht en kou en goede schoenen mee.

Op de vulkaan worden er bijna dagelijks rituele gehouden. Na het beklimmen van de toch is er de mogelijkheid om in lekker te ontspannen in een van de warm water bronnen.

Lovina

Lovina staat bekend om het dolfijnen spotten en de zwarte stranden. Deze badplaats ligt in het noorden van Bali. Dit plaatsje is het tegenovergestelde van Kuta, een rustig strandplaatsje waar veel gezinnen en stellen komen. Het is de ideale plaats om te snorkelen of te duiken.