Klimaat Bali

Het klimaat in Bali is heerlijk te noemen, de gemiddelde temperatuur ligt rond de 28 a 30 graden en er valt in de avond uren af en toe wel eens een bui. Deze combinatie zorgt ervoor dat planten op Bali enorm goed groeien. Eigenlijk alle planten, bloemen en rijstvelden zien er prachtig uit! De rijstvelden op Bali zijn op z’n groenst vanaf April. De prachtige sawa's lopen prachtig naar beneden, de mooiste ontdek je in Ubud.

Aan de stranden staat vaak een koel briesje waardoor het zeer aangenaam aan voelt. Maar ook in de binnenlanden voelt het niet vervelend aan, al zal het hier wel iets warmer zijn. In de nacht koelt het vaak goed af, maar als Nederlander zul je wel blij zijn met een ventilator of een airco want het wordt vaak niet kouder dan 22 graden.

De droogste tijd is ongeveer van April tot en met September, de regentijd start in Oktober en eindigt in Maart. Er valt dan vrijwel dagelijks een tropische stortbuien waardoor je lekker afkoelt. Zowel in het regenseizoen en het droge seizoen vallen de meeste buien ‘s avonds of ‘s nachts. En aan de kust regent het minder dan in het binnenland.

Omdat Bali zo dicht bij de evenaar ligt is het verstandig altijd te smeren van zonnebrandcrème te smeren, ook in de schaduw. Want de zon kan wanneer deze op zijn hoogste punt zit aardig fel zijn.

Weer Bali komende 14 dagen