Goedkoop Bali

Veel mensen weten niet dat een vakantie naar Bali enorm goedkoop kan zijn, het licht er alleen een beetje aan hoe goed je ernaar opzoek gaat en welke compromissen je wil sluiten. Ga je in de meest drukke periodes (het hoogseizoen), dan stijgen de prijzen natuurlijk overal, maar ga je net buiten het hoogseizoen dan kan het al gauw 50% schelen. De moeite waard toch? Daarnaast kun je eten waar de locals gaan eten, dit is vaak net zo lekker en misschien nog wel specialer dan wanneer je bij een toeristisch restaurantje gaat eten. Daarnaast zijn de mensen je enorm dankbaar.

Bali biedt veel verschillende kanten, zo kun je ernaartoe gaan voor je huwelijksreis en de meeste luxe hotels en resorts boeken die er zijn, groot gelijk natuurlijk als het om je huwelijksreis gaat. Er zijn ruim voldoende mogelijkheden om flink te besparen op je reis, zodat je een goedkope vakantie Bali kunt boeken!

10 tips voor een goedkope vakantie Bali

- Boek je vliegticket, reis of hotel ver van te voren en doe onderzoek in welke periode het goedkoopste is. Last minutes bestaan niet of nauwelijks meer!

- Boek je vakantie naar Bali buiten het hoogseizoen dit kan al snel 50% schelen!

- Huur een scootertje, dit kost je ongeveer 5 euro per dag en je kan er heel de dag met zijn tweeën op rondrijden. Koop van te voren een internationaal rijbewijs, deze is één jaar geldig.

- Vind je het niet erg om een kamer te delen? Slaap dan in een hostel, dit is vele malen goedkoper dan een hotel.

- Een Homestay bied vaak dezelfde kwaliteit als een hotel, maar kost vaak maar de helft of minder dan een vergelijkbaar hotel. - Ga eten waar je veel locals ziet eten, zo eet je vaak al voor zo'n 2 a 3 euro! (drink uit een "ongeopende" fles en drink geen water/drinken met ijsklontjes)

- Koop een simkaart in Bali, op deze manier kun je zelf je internetten waar je wil tegen een zeer lage prijs en kun je je taxi's zelf gemakkelijk regelen.

- Als je met de Taxi gaat neem dan de "Blue Bird" taxi's, op Bali heten ze "Bali Taxi" en spreek af dat de chauffeur de meter aan zet.

- In het laagseizoen zijn hotels vaak niet volgeboekt, loopt tegen het einde van de dag gewoon een hotel binnen en vraag hun beste prijs!

- Bali is redelijk groot, op de meest toeristische stukken betaal je natuurlijk de hoofdprijs. Kijk daarom ook is buiten de toeristische plaatsen! De mensen op deze locaties zijn je meestal extra dankbaar.

Kosten op een rijtje!

Verblijf incl. vlucht zijn al te vinden voor zo'n 6 a €700,- euro. Dit zijn verborgen pareltjes, hier moet je redelijk goed voor zoeken, als je ze tegenkomt zou ik ze meteen boeken! €800,- tot €1000,- is gemiddeld voor 10 dagen verblijf en vlucht.

Ga je geen extreme uitstapjes maken dan is €25,- tot €40,- euro per dag voor 2 personen een mooi dagbudget. Daar komen de extra kosten voor uitstapjes natuurlijk nog bovenop.

Uitstapjes variëren van zo'n €3,- euro per persoon voor het monkey forrest in Ubud, €25,- voor een mountainbiketocht tot €50,- euro entree voor de Bali Waterbomb.

Ga je alles zelf regelen dan beginnen de losse vluchten bij zo'n €400,- tot €600,- euro per persoon. Overnachtingen zijn in een Hostel ongeveer zo'n €5,- euro, Homestays €15,- tot €35,- en Hotels vanaf €25,-.

Kortom je vakantie is relatief goedkoop te regelen!